Kanske har du några gamla undangömda jeans som är alltför slitna och som saknar färg, men som du inte vill slänga utan i stället fräscha upp. Det går att ge dom nytt liv med textilfärg!

FÖRNYA DINA JEANS!

GE BLEKA JEANS NY FÄRG!

För att kunna behålla en sliten look på ljusblå eller marinblå jeans, rekommenderas färgen Marinblå Nitor.

FRÄSCHA UPP FÄRGEN PÅ JEANS SOM ÄR VITA ELLER BEIGE

För jeans som är vita eller beige, gör färgen Marinblå Nitor att de blir blekblå.

FRÄSCHA UPP FÄRGEN PÅ JEANS SOM ÄR ”RÅBLÅ” ELLER MÖRKBLÅ

För att färga jeans som är ”råblå” eller mörkblå, rekommenderas färgen Marinblå.

FRÄSCHA UPP FÄRGEN PÅ JEANS SOM ÄR SVARTA

För att kunna behålla en sliten look på jeansen, rekommenderas du att använda en påse Nitor svart.

ÄNDRA FÄRG PÅ JEANS

=> Färga ett par jeans från blått till svart

Man ska komma ihåg att när det gäller färgning så läggs färgerna på varandra.
Så för att kunna färga ett blått, mellanblått eller mörkblått tyg till svart, ska du färga in med orange färg för att få en djup svart färg.

=> Färga ett par jeans i annan färg

Du kan också använda en färgningspåse för att färga ett par mellanblå jeans eller jeans med sliten look. Det går att bevara den slitna looken genom att använda en liten färgpåse. Tygfärg och färgval: med ett vitt tyg får du den färg du färgar med, men resultatet blir ett annat på ett blått tyg, eftersom färgerna blandas. Exempel: en färg som kallas Röda bär får Röda bär-färg som resultat på vita jeans, men på ett par blå jeans blir resultatet lila.

EN SLITEN LOOK

Det går inte att färga fram fläckar på byxorna för att få en sliten look.

När jeanstyget behandlas industriellt för att få fram en sliten look, görs det med pimpsten i en process som sliter tyget och gör att det ser använt ut. Du kan inte själv färga dig fram till att få fläckar med sliten look på ett par jeans.

Om du bleker ett par jeans som tappat färgen, försvinner också de slitna look-fläckarna och resultatet blir ett par helblekta bomullsbyxor. På ett par jeans med dirty look, blir de avfärgade partierna antingen ljusare eller mörkare. Du kan inte göra så det tyget blir enfärgat igen.