Rejoindre la communauté

DET PERFEKTA MÄRKET

NITOR är ett hundraårigt franskt varumärke som skapades 1907 och erbjuder ett brett utbud av färg och produkter för tygvård

Våra engagemang

NITOR, kvalitetsprodukter

Hos NITOR är kvaliteten en realitet som varar i mer än 100 år. Alla delar av processen vid tillverkningen av ett färgmedel är sålunda noggrant kontrollerade av experter från vårt laboratorium.

Produkterna genomgår tester för att garantera fullständig respekt gentemot konsumenten och miljön.

Alla råvaror uppfyller REACH- och CLP-kraven.

Vår fabrik är certifierad enligt ISO 9001, vilket engagerar oss att ständigt förbättra kvaliteten, för att erbjuda våra kunder produkter som alltid uppfyller deras förväntningar och krav.

NITOR, ett varumärke nära sina konsumenter

Oavsätt om du letar efter inspiration, information om våra produkter eller ett proffsigt tips rörande ditt färgningsprojekt, är NITOR alltid närvarande för att ge vägledning under tiden.

Videoinstruktioner, handledningar, assistent med bilder på hur man färgar steg-för-steg. På vår hemsida finns svaret på alla dina frågor.

NITOR, ett varumärke som tar ansvar och engagerar sig

I ett försök att ständigt optimera användningen av sina resurser åtar sig företaget Nitor ett socialt ansvar och engagerar sig genom att:
=> Främja en hållbar konsumtion för att minska miljöpåverkan: formler utan fosfater, effektiva från 30°C …
=> Ha kontroll över energiförbrukning och avfallshantering: sopsortering med instruktioner på förpackningarna, för att informera konsumenterna om hur man återvinner.
=> Främja den lokala sysselsättningen och ekonomin: 100 % av våra färgmedel är tillverkade hos oss i Frankrike, i Vaulx-en-Velin (69)
NITOR är märkt E+ ”Engagerade Entreprenörer”.
Denna etikett som skapats av FEEF har tilldelats av en oberoende organisation (ECOCERT) för att belöna de företag som engagerar sig i en socialt ansvarstagande process (CSR).

      


Vår historia

Hur NITOR färgmedel blev till:

Hur NITOR färgmedel blev till:

Bakom all affärsverksamhet finns det en bra idé. En dag fick Louis Gonnet, som då arbetade för BASF, en ingivelse: Tänk om vi skulle föreslå att hemmafruarna själva kunde göra sina färgningar hemma? Med hjälp av sin fru började han då att tillverka små påsar med färgmedel, som han stoppade ned i kartonger.
NITOR färgmedel från företaget Louis Gonnet gör det äntligen möjligt att "färga hemma och välja färg!"

Efter 50 år: Exporten börjar

Efter 50 år: Exporten börjar

Företagets 50-årsjubileum markerar en milstolpe i utvecklingen
av samhället, i och med att man börjar exportera produkter i hela Europa.
Nya marknader leder till nya produkter och varumärken som Nitor. Färgningen breder ut sig till läder men kvinnorna är mer ute efter elegans, att vara chica och feminina.

couleurs

Trendigt färgämne

Färgning som tidigare var ett knep för att få kläderna att hålla längre och piffa upp dem blir nu en kreativ hobby. Vi färgar, skapar personliga plagg och återvinner. Allt är tillåtet, färg är livet!
Man kan se modet överallt och det verkar vara viktigt för den yngre generationen. Färg avspeglar livsglädje. Man måste chockera och skilja sig från mängden.
På 1980-talet byggdes det aktuella industriområdet i Vaulx-en-Velin och man började sälja varor på stormarknader.


Fortsätt
upplevelsen

Nitor Tekstiilivärit © 2024 – Alle rechten voorbehouden